Welcome guest. Before posting on our computer help forum, you must register. Click here it's easy and free.

Author Topic: Network not setting up.  (Read 1631 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

69Z28

    Topic Starter


    Intermediate

    Network not setting up.
    « on: June 24, 2010, 11:26:19 AM »
    Sorry to be a bother here about this issue I'm having. I have set up network once with no issues prior to this, but this has got me wondering if my settings or whatever are correct.

    About a month ago I had an issue with IE8 on my main computer. I fixed my problem but in the course of that action I lost all networking connections. I did my homework and found what I needed to connect all my computers via the internet and at the point of the IE8 issue all was working fine. Now for whatever reason I cannot set up a network. I have XP Home on all computers. I am using HughesNet Satellite broadband and everything is hardwired thru a Netgear Wireless G router.


    Following instructions on what needs to be done is not a problem, but I am not a wizard in regards to LAN settings and how I should set up IE8 and cookies and such things.

    Can I get a little help in setting things correctly?

    I did notice when I was going thru some network set up webpages it spoke spoke about LAN settings. In
    My Computer, when I click on Network Connections, right next to Local Area Connects is the number 25 in parenthesis. Can this be the problem?


    If there is any more info you need just let me know.


    Thanks for the help.
    "Get away son you bother me"...W.C. Fields

    TechGeek



      Intermediate
    • Thanked: 6
      • My Photography Forum
    • Experience: Expert
    • OS: Windows 7
    Re: Network not setting up.
    « Reply #1 on: June 24, 2010, 12:17:06 PM »
    Are your computers connected to this router through a cable or through wireless?

    IE8 shouldn't have anything to do with this. You just need to find a way to connect all your computers to the router and the router will be connected to the internet.

    69Z28

      Topic Starter


      Intermediate

      Re: Network not setting up.
      « Reply #2 on: June 24, 2010, 01:08:00 PM »
      The HughesNet Broadband modem is connected to the Netgear Wireless G router and ALL the computers are HARDWIRED to the router. Like I said, I have had all my computers networked and working fine prior to this. I had an issue with IE8 on my main computer and did a reinstall of the whole system and since then I am not able to network. No matter how many websites I go to for info to set up a network, it will not set up. I have checked each computer to make sure each and everyone is tuned in as per instructions and still cannot network.

      Everything is connected the same as before, nothing is different.


      "Get away son you bother me"...W.C. Fields