Welcome guest. Before posting on our computer help forum, you must register. Click here it's easy and free.

Author Topic: B/W VC loading screen ME/98 shows colour?  (Read 1817 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Raptor

  • Guest
B/W VC loading screen ME/98 shows colour?
« on: August 21, 2005, 07:55:13 AM »
I have a 1024Bit Trident TVGA9000 which, apparantly, can only show B/W.

The only time it has shown colour is during the loading screen of both Windows 98SE and ME.

Why is this? it does not even show a coloured BIOS or post.

I am not looking to trouble shoot the videocard, but I am rather curious as to why it is showing such behaviour.

The monitor I am using is a 14" Compaq which has excellent colours.

Dr Wahab



    Intermediate
  • I love YaBB 1G - SP1!
  • Thanked: 1
    Re: B/W VC loading screen ME/98 shows colour?
    « Reply #1 on: August 21, 2005, 03:14:06 PM »
    Well friend...try the following thing.
    right click on the empty area of desktop and select properties. OR in other words goto "Display Properties". Here select the "Settings" tab. Now under the "Color Quality"..you can see that "Monochrome" is selected from the drop down list. Press the drop down arrao and select "High Color 24-bit" and press apply. Thats alll...
    I do hope that this will help you. Tell if this solve the problem.
    Do take care of you and others and be happy.
    Bye...
    DeW
    do take care of you and others

    Raptor

    • Guest
    Re: B/W VC loading screen ME/98 shows colour?
    « Reply #2 on: August 21, 2005, 05:14:50 PM »
    Hey, Wahab.

    As I said, I am not looking to troubleshoot. Merely wondering why everything was black and white (Or grey) apart from the loading screens.

    « Last Edit: August 21, 2005, 06:56:29 PM by Raptor »

    Fed

    • Moderator


    • Sage
    • Thanked: 35
      • Experience: Experienced
      • OS: Windows XP
      Re: B/W VC loading screen ME/98 shows colour?
      « Reply #3 on: August 22, 2005, 12:42:55 AM »
      I believe the loading screens run on VGA 640 x 480 with 16 colours before the windows drivers are loaded.

      Raptor

      • Guest
      Re: B/W VC loading screen ME/98 shows colour?
      « Reply #4 on: August 22, 2005, 03:39:17 AM »
      And why is Windows black and white again?

      Fed

      • Moderator


      • Sage
      • Thanked: 35
        • Experience: Experienced
        • OS: Windows XP
        Re: B/W VC loading screen ME/98 shows colour?
        « Reply #5 on: August 22, 2005, 03:44:06 AM »
        Bad drivers? Bad video card? bios set to vga only?
        « Last Edit: August 22, 2005, 04:15:07 AM by Fed »

        Raptor

        • Guest
        Re: B/W VC loading screen ME/98 shows colour?
        « Reply #6 on: August 22, 2005, 04:13:05 AM »
        Quote
        Bad drivers? Bad video card? bios set to vga only?
        Flame? Try using Firefox  :D


        I get the message.  :P

        Fed

        • Moderator


        • Sage
        • Thanked: 35
          • Experience: Experienced
          • OS: Windows XP
          Re: B/W VC loading screen ME/98 shows colour?
          « Reply #7 on: August 22, 2005, 04:15:43 AM »
           ;D LOL!