Welcome guest. Before posting on our computer help forum, you must register. Click here it's easy and free.

Author Topic: Winscribe broke ethernet? Works in linux, not in windows  (Read 471 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

floydwick

    Topic Starter


    Newbie

    • Experience: Experienced
    • OS: Windows 7
    Winscribe broke ethernet? Works in linux, not in windows
    « on: May 15, 2018, 12:01:35 PM »
    Hello, so here's the story...

    Last night I was using windscribe VPN. I disconnected, and then lost connection altogether.

    Network troubleshooter originally said network admin disabled teredo tunnel pesudo adapter. I reinstalled and it seemed okay.
    NEXT it said IP was not configured properly, so I went into ipv4 and ipv6 and set them to automatically find IP.
    NOW it says "Your computer appears to be correctly configured, but the device or resource (www.microsoft.com) is not responding" or google.com, whatever I tell it to try to connect to.

    If I go into CMD and try to ping a website, I get 100% packetloss. If I try to ping my router, it works fine. If I try to ping other devices on my network, it seems to work okay?

    If I boot my computer using a Linux USB the internet connects okay -> no problems.

    I've tried all the usual commands, resting winsock, ip, ip relase, ip renew, etc. I've reset modem and router. I've downgraded, updated, reinstalled network adapter.. Nothing seems to work. I think there is a setting somewhere blocking internet for windows?

    Here's the results if my ipconfig /all

    Code: [Select]
    C:\Windows\system32>ipconfig /all

    Windows IP Configuration

       Host Name . . . . . . . . . . . . : Colossus
       Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
       Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
       IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
       WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Ethernet adapter Local Area Connection 2:

       Connection-specific DNS Suffix  . :
       Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) 82579V Gigabit Network Connectio
    n
       Physical Address. . . . . . . . . : 4C-72-B9-26-50-96
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
       Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::389e:e06d:6ba4:b482%15(Preferred)
       IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.107(Preferred)
       Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
       Lease Obtained. . . . . . . . . . : Tuesday, May 15, 2018 11:39:44 AM
       Lease Expires . . . . . . . . . . : Wednesday, May 16, 2018 11:39:44 AM
       Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
       DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
       DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 306999993
       DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1F-40-84-52-A0-63-91-82-BE-11

       DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
       NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Tunnel adapter isatap.{2B96544C-7722-405D-8786-2783133C7273}:

       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
       Connection-specific DNS Suffix  . :
       Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
       Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Any help?