Welcome guest. Before posting on our computer help forum, you must register. Click here it's easy and free.

Author Topic: sound on new unit  (Read 2401 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nealf

    Topic Starter


    Beginner
  • Thanked: 1
    • Yes
  • Computer: Specs
  • Experience: Familiar
  • OS: Windows 7
sound on new unit
« on: November 22, 2007, 11:57:08 AM »
Friend can't get any sound from speakers on new HP desktop.  Running vista.  Have checked all the normal sound related issues, even using system 'tests',  but still no luck. 

patio

  • Moderator


  • Genius
  • Maud' Dib
  • Thanked: 1725
    • Yes
  • Experience: Beginner
  • OS: Windows 7
Re: sound on new unit
« Reply #1 on: November 22, 2007, 12:00:23 PM »
More info...please.
Have you tried installing your sound drivers for example ? ?
" Anyone who goes to a psychiatrist should have his head examined. "

Broni


    Mastermind
  • Kraków my love :)
  • Thanked: 614
    • Computer Help Forum
  • Computer: Specs
  • Experience: Experienced
  • OS: Windows 8
Re: sound on new unit
« Reply #2 on: November 22, 2007, 01:16:58 PM »
Are those built in, or standalone speakers? Self-powered? Tested on another computer?

Nealf

    Topic Starter


    Beginner
  • Thanked: 1
    • Yes
  • Computer: Specs
  • Experience: Familiar
  • OS: Windows 7
Re: sound on new unit
« Reply #3 on: November 23, 2007, 08:10:33 AM »
Since this is a new unit, we didn't think to install other drives.  The speakers were working fine on my computer last week.

quaxo



    Guru
  • What, me worry?
  • Thanked: 127
    • Yes
  • Certifications: List
  • Computer: Specs
  • Experience: Guru
  • OS: Windows 10
Re: sound on new unit
« Reply #4 on: November 23, 2007, 09:38:05 AM »
Ok, gonna try to be a little more clear on this.

You need to provide all information about the system and the specs of the system. If you don't know the specifications, can you at least provide a model number of the HP you've got?

Meanwhile, check this things:

1. Are the speakers plugged in to the correct jack on the sound card?
2. Are the speakers powered (have an AC adapter)? Are they plugged in properly?
3. Have you tried testing the speakers with another device/computer?
4. Have you checked the device manager to see if the hardware is working properly?


Nealf

    Topic Starter


    Beginner
  • Thanked: 1
    • Yes
  • Computer: Specs
  • Experience: Familiar
  • OS: Windows 7
Re: sound on new unit
« Reply #5 on: November 24, 2007, 03:05:54 PM »
Have tried about every combination of plugins on the backside of the unit.  It's a new HP A6110N  with Vista.  The speakers are not powered.  They worked fine on my computer, and  another HP with XP Home.  Ran 'tests'

Broni


    Mastermind
  • Kraków my love :)
  • Thanked: 614
    • Computer Help Forum
  • Computer: Specs
  • Experience: Experienced
  • OS: Windows 8
Re: sound on new unit
« Reply #6 on: November 24, 2007, 03:09:41 PM »
How are they powered? Batteries? Can you try them on your other computer, right now?
In Device Manager do you have any errors at "Audio Controllers"?