Welcome guest. Before posting on our computer help forum, you must register. Click here it's easy and free.

Author Topic: No USB working?  (Read 11432 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cityscape

    Topic Starter


    Adviser

  • Running Debian 8, Linux Mint and Windows 10.
  • Thanked: 15
    • Yes
  • Certifications: List
  • Computer: Specs
  • Experience: Experienced
  • OS: Linux variant
No USB working?
« on: November 11, 2009, 05:45:25 PM »
I had Windows XP on my computer (specs on right) and switched back to 2000 a few days ago. I just noticed that my USB is not working but is was with XP. I don't know how to find out what motherboard I have (i know it's a VIA Apollo with I think USB 1.1). I've attached a snapshot of what Device Manager shows for USB support.

Can someone help me get my USB working?

[Saving space, attachment deleted by admin]
« Last Edit: November 11, 2009, 06:01:55 PM by Cityscape »

patio

  • Moderator


  • Genius
  • Maud' Dib
  • Thanked: 1715
    • Yes
  • Experience: Beginner
  • OS: Windows 7
Re: No USB working?
« Reply #1 on: November 11, 2009, 06:08:26 PM »
Re-install the MBoard drivers...
   
 
" Anyone who goes to a psychiatrist should have his head examined. "

Cityscape

    Topic Starter


    Adviser

  • Running Debian 8, Linux Mint and Windows 10.
  • Thanked: 15
    • Yes
  • Certifications: List
  • Computer: Specs
  • Experience: Experienced
  • OS: Linux variant
Re: No USB working?
« Reply #2 on: November 11, 2009, 11:07:37 PM »
Re-install the MBoard drivers...
I told you I don't know how to find my my Mobo model is. So how then would I get a driver?

patio

  • Moderator


  • Genius
  • Maud' Dib
  • Thanked: 1715
    • Yes
  • Experience: Beginner
  • OS: Windows 7
Re: No USB working?
« Reply #3 on: November 12, 2009, 06:15:22 AM »
   
 
" Anyone who goes to a psychiatrist should have his head examined. "

Cityscape

    Topic Starter


    Adviser

  • Running Debian 8, Linux Mint and Windows 10.
  • Thanked: 15
    • Yes
  • Certifications: List
  • Computer: Specs
  • Experience: Experienced
  • OS: Linux variant
Re: No USB working?
« Reply #4 on: November 12, 2009, 10:58:29 AM »
"Everest Home" does not work on my PC. It starts to load and scan stuff and then freezes everything (mouse does not even move) at "Scanning PCI Devices". I've been waiting 30 and still no change.

Any other ideas?

Allan

  • Moderator

  • Mastermind
  • Thanked: 1208
  • Experience: Guru
  • OS: Windows 10
Re: No USB working?
« Reply #5 on: November 12, 2009, 11:01:17 AM »
Try Belarc Advisor

Cityscape

    Topic Starter


    Adviser

  • Running Debian 8, Linux Mint and Windows 10.
  • Thanked: 15
    • Yes
  • Certifications: List
  • Computer: Specs
  • Experience: Experienced
  • OS: Linux variant
Re: No USB working?
« Reply #6 on: November 12, 2009, 01:00:26 PM »
Also I have a dual-boot and USB works great on Windows 98SE. So why would it not on 2000 Im wondering?

Computer_Commando



    Hacker
  • Thanked: 494
  • Certifications: List
  • Computer: Specs
  • Experience: Expert
  • OS: Windows 10
Re: No USB working?
« Reply #7 on: November 12, 2009, 02:38:13 PM »
Also I have a dual-boot and USB works great on Windows 98SE. So why would it not on 2000 Im wondering?
That's odd, it's usually the other way around.

Cityscape

    Topic Starter


    Adviser

  • Running Debian 8, Linux Mint and Windows 10.
  • Thanked: 15
    • Yes
  • Certifications: List
  • Computer: Specs
  • Experience: Experienced
  • OS: Linux variant
Re: No USB working?
« Reply #8 on: November 12, 2009, 04:14:17 PM »
That's odd, it's usually the other way around.
I know, It really confuses me.

Try Belarc Advisor
I don't see anything in my profile that would tell what board I have.
My profile is attached, take a look.

[Saving space, attachment deleted by admin]

patio

  • Moderator


  • Genius
  • Maud' Dib
  • Thanked: 1715
    • Yes
  • Experience: Beginner
  • OS: Windows 7
Re: No USB working?
« Reply #9 on: November 12, 2009, 04:32:16 PM »
You never mentioned Win98...for that DLoad and run AIDA32...
This is why we thrive on details...

I saw Win2K and XP listed...
   
 
" Anyone who goes to a psychiatrist should have his head examined. "

Cityscape

    Topic Starter


    Adviser

  • Running Debian 8, Linux Mint and Windows 10.
  • Thanked: 15
    • Yes
  • Certifications: List
  • Computer: Specs
  • Experience: Experienced
  • OS: Linux variant
Re: No USB working?
« Reply #10 on: November 13, 2009, 05:46:49 PM »
You never mentioned Win98...for that DLoad and run AIDA32...
I get the exact same problem I have running everest on Windows 2K.
It freezes everything when it gets to "Scanning PCI Devices".

I really need the USB working.  :'(

soybean



    Genius
  • The first soybean ever to learn the computer.
  • Thanked: 469
  • Computer: Specs
  • Experience: Experienced
  • OS: Windows 10
Re: No USB working?
« Reply #11 on: November 13, 2009, 05:51:00 PM »
I had Windows XP on my computer (specs on right) and switched back to 2000 a few days ago. I just noticed that my USB is not working but is was with XP.
Why the change in OS?  If you had not made that change, you wouldn't be having this problem.  How about going back to XP?

soybean



    Genius
  • The first soybean ever to learn the computer.
  • Thanked: 469
  • Computer: Specs
  • Experience: Experienced
  • OS: Windows 10
Re: No USB working?
« Reply #12 on: November 13, 2009, 05:55:04 PM »
Why the change in OS?  If you had not made that change, you wouldn't be having this problem.  How about going back to XP?
Nevermind, I saw your other thread, and your hardware specs. 

Cityscape

    Topic Starter


    Adviser

  • Running Debian 8, Linux Mint and Windows 10.
  • Thanked: 15
    • Yes
  • Certifications: List
  • Computer: Specs
  • Experience: Experienced
  • OS: Linux variant
Re: No USB working?
« Reply #13 on: November 13, 2009, 07:14:04 PM »
Why the change in OS?  If you had not made that change, you wouldn't be having this problem.  How about going back to XP?
My system specs are low for XP. Windows 2000 gives me way better performance.
I did consider switching back to XP but it is not something I really want to do. I've can't get this problem fixed then I may actually do that. But I know that there must be a solution to this problem.

patio

  • Moderator


  • Genius
  • Maud' Dib
  • Thanked: 1715
    • Yes
  • Experience: Beginner
  • OS: Windows 7
Re: No USB working?
« Reply #14 on: November 14, 2009, 07:27:27 AM »
In order to fix this you need to re-install your MBoard drivers...
In order to find your drivers you need to determine what MBoard is in there...

Since Everest won't run on that you've been given 2 other suggestions:

Belarc Advisor
AIDA 32

and a 3rd:
SIW  (System Info for Windows )

All these are FREE and at least 1 of them should work.
Now get busy.... ;D
   
 
" Anyone who goes to a psychiatrist should have his head examined. "