Welcome guest. Before posting on our computer help forum, you must register. Click here it's easy and free.

Author Topic: No USB working?  (Read 11670 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cityscape

    Topic Starter


    Adviser

  • Running Debian 8, Linux Mint and Windows 10.
  • Thanked: 15
    • Yes
  • Certifications: List
  • Computer: Specs
  • Experience: Experienced
  • OS: Linux variant
Re: No USB working?
« Reply #15 on: November 14, 2009, 01:27:08 PM »
Everest - does not work, freezes at "Scanning PCI Devices"
AIDA32 - same problem as Everest
Belarc - works but does not give motherboard info

Cityscape

    Topic Starter


    Adviser

  • Running Debian 8, Linux Mint and Windows 10.
  • Thanked: 15
    • Yes
  • Certifications: List
  • Computer: Specs
  • Experience: Experienced
  • OS: Linux variant
Re: No USB working?
« Reply #16 on: November 14, 2009, 01:31:53 PM »
SIW worked great thanks.

- Here is the info it gives me on the Motherboard section -
Northbridge - VIA Apollo VP3 revision 04
Southbridge - VIA VT82C586 revision 04
CPU - AMD K6 3D processor
Cpu Socket - Socket 7 (321)

So what do I need to find my motherboard driver, North bridge or South? And do have any recommended place for me to look for a driver at?

billrich

  • Guest
Re: No USB working?
« Reply #17 on: November 14, 2009, 02:12:12 PM »
Good Luck

soybean



    Genius
  • The first soybean ever to learn the computer.
  • Thanked: 469
  • Computer: Specs
  • Experience: Experienced
  • OS: Windows 10
Re: No USB working?
« Reply #18 on: November 14, 2009, 02:20:30 PM »
Good Luck
Gee, that was helpful.   ::)

Cityscape

    Topic Starter


    Adviser

  • Running Debian 8, Linux Mint and Windows 10.
  • Thanked: 15
    • Yes
  • Certifications: List
  • Computer: Specs
  • Experience: Experienced
  • OS: Linux variant
Re: No USB working?
« Reply #19 on: November 14, 2009, 02:31:26 PM »
Gee, that was helpful.   ::)
Haha sure was.  :-\
I still don't know whether to look for the Sth bridge model number or the Nth bridge number when looking for a driver.

patio

  • Moderator


  • Genius
  • Maud' Dib
  • Thanked: 1725
    • Yes
  • Experience: Beginner
  • OS: Windows 7
Re: No USB working?
« Reply #20 on: November 14, 2009, 02:51:12 PM »
Forget the bridges...what is the *censored* MBoard listed as ? ?
" Anyone who goes to a psychiatrist should have his head examined. "

billrich

  • Guest
Re: No USB working?
« Reply #21 on: November 14, 2009, 03:12:13 PM »
Gee, that was helpful.   ::)

I erased my suggestion.  I did not realize all the top guns were on hand.

Carry on Major,  I'll be in the area all day.

patio

  • Moderator


  • Genius
  • Maud' Dib
  • Thanked: 1725
    • Yes
  • Experience: Beginner
  • OS: Windows 7
Re: No USB working?
« Reply #22 on: November 14, 2009, 03:20:26 PM »
Mr. Edit...
" Anyone who goes to a psychiatrist should have his head examined. "

BC_Programmer


    Mastermind
  • Typing is no substitute for thinking.
  • Thanked: 1108
    • Yes
    • Yes
    • BC-Programming.com
  • Certifications: List
  • Computer: Specs
  • Experience: Beginner
  • OS: Windows 8
Re: No USB working?
« Reply #23 on: November 14, 2009, 05:34:31 PM »
I've always found it useful to even look at the mainboard,  :P

my K6-2 uses a MVP-3G (I think) motherboard;  but, given the age of the machine it would make sense if the operating system automatically installed and dfetected the chipset drivers.

Have we tried removing everything related to USB from device manager and rebooting?
I was trying to dereference Null Pointers before it was cool.

Cityscape

    Topic Starter


    Adviser

  • Running Debian 8, Linux Mint and Windows 10.
  • Thanked: 15
    • Yes
  • Certifications: List
  • Computer: Specs
  • Experience: Experienced
  • OS: Linux variant
Re: No USB working?
« Reply #24 on: November 14, 2009, 07:19:36 PM »
Forget the bridges...what is the <censored> MBoard listed as ? ?
I does not list a motherboard model. It just says Motherboard and lists the bridges.
CPU-Z also gives me just the following:
Chipset - VIA Apollo VP3 revision 04
Southbridge - VIA VT82C586

Computer_Commando



    Hacker
  • Thanked: 494
  • Certifications: List
  • Computer: Specs
  • Experience: Expert
  • OS: Windows 10
Re: No USB working?
« Reply #25 on: November 15, 2009, 01:45:11 PM »
I've always found it useful to even look at the mainboard...
There's a part number printed on it somewhere.

BC_Programmer


    Mastermind
  • Typing is no substitute for thinking.
  • Thanked: 1108
    • Yes
    • Yes
    • BC-Programming.com
  • Certifications: List
  • Computer: Specs
  • Experience: Beginner
  • OS: Windows 8
Re: No USB working?
« Reply #26 on: November 15, 2009, 05:01:59 PM »
There's a part number printed on it somewhere.
well yeah.... that's kinda what I meant... :P
I was trying to dereference Null Pointers before it was cool.