Welcome guest. Before posting on our computer help forum, you must register. Click here it's easy and free.

Author Topic: No BIOS, POST or beep when starting  (Read 595 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

xynus

    Topic Starter


    Starter

    • Experience: Beginner
    • OS: Windows 7
    No BIOS, POST or beep when starting
    « on: April 30, 2017, 06:32:00 PM »
    Hi!
    I've been having a dreadful issue where my computer won't start up at all. the fans and drive will all start up, but nothing else happens. No beep, no BIOS, no Windows. I've tried discharging, removing the battery, changing CPU cooler, removing ram, unplugging all power supply cables and everything. Still nothing. And nothing comes up.
    Can anyone help out?

    Geek-9pm


      Mastermind
    • Geek After Dark
    • Thanked: 929
      • Gekk9pm bnlog
    • Computer: Specs
    • Experience: Experienced
    • OS: Windows 7
    Re: No BIOS, POST or beep when starting
    « Reply #1 on: April 30, 2017, 09:43:18 PM »
    How old is you laptop?
    Are you the first owner?
    When did you last have it serviced or repaired?
    Have you or anybody made recent changes?
    Please give make and model.

    xynus

      Topic Starter


      Starter

      • Experience: Beginner
      • OS: Windows 7
      Re: No BIOS, POST or beep when starting
      « Reply #2 on: April 30, 2017, 10:04:33 PM »
      It's not a laptop. It's a custom built PC. Built it a little over a year ago.

      Geek-9pm


        Mastermind
      • Geek After Dark
      • Thanked: 929
        • Gekk9pm bnlog
      • Computer: Specs
      • Experience: Experienced
      • OS: Windows 7
      Re: No BIOS, POST or beep when starting
      « Reply #3 on: April 30, 2017, 11:09:57 PM »
      I thought you meant laptop because  you said battery.
      Look at the keyboard lights. When you apply power, do they light up?
      Does the mouse have a LED and does it come on?
      What is the make and model of the motherboard?
      Does the monitor indicate any kind of signal present?

      Salmon Trout



        Genius

        Thanked: 893
        • Yes
      • Computer: Specs
      • Experience: Experienced
      • OS: Other
      Re: No BIOS, POST or beep when starting
      « Reply #4 on: May 01, 2017, 01:23:49 AM »
      I thought you meant laptop because  you said battery.
      CMOS battery


      Power supply cables... usually means a desktop...

      To the OP: was it working fine when you last used it? Had there been any odd behaviour, like freezes, BSODs, etc? How many sticks of RAM? If it has separate display card, and also on board video, have you tried removing display card and connecting monitor to onboard display port?



      Völlig losgelöst   
      von der Erde   
      schwebt das Raumschiff   
      völlig schwerelos.

      xynus

        Topic Starter


        Starter

        • Experience: Beginner
        • OS: Windows 7
        Re: No BIOS, POST or beep when starting
        « Reply #5 on: May 01, 2017, 06:23:48 AM »
        It's a gigabyte board, and the graphics are on the CPU. And it was working perfectly before. Not a problem before. The mouse, HDD light, they still light up. But absolutely no monitor action
        Just black. Like my soul.