Welcome guest. Before posting on our computer help forum, you must register. Click here it's easy and free.

Author Topic: ICS Trouble  (Read 3247 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kenny87

  • Guest
ICS Trouble
« on: April 19, 2007, 07:31:02 AM »
Hey again guys,

My computer is connected to the family computer via a crossover cable. I enable ICS and all is well.

BUT....my friend stuffed around while i was at work, trying to do who knows what. Now when I enable ICS I get "An error occurred while Internet Connection Sharing was being enabled. The specified service does not exist as an installed service."

Both comps are running XP Pro SP2. The host comp is connected to an ADSL modem via an ethernet cable (straight through network cable).

Ive tried uninstalling both network cards and re-installing them, tried bridging the connections.....same message though!

:(

unlovedwarrior



    Guru

  • someday this name will be known
  • Thanked: 13
    Re: ICS Trouble
    « Reply #1 on: April 19, 2007, 10:22:42 AM »
    have you made sure the ICS is enabled on both computers? have you tried to system restore to an earlier date to fix the problem?

    unlovedwarrior

    ale52



      Expert

    • Deo Gratis
    • Thanked: 23
      • Experience: Expert
      • OS: Windows XP
      Re: ICS Trouble
      « Reply #2 on: April 19, 2007, 03:40:32 PM »
      Smack your friend, then ask him what he did.  ;D

      Alan <><  :D
      I have principles.  And if you don't like them...well...I have other principles!!

      kenny87

      • Guest
      Re: ICS Trouble
      « Reply #3 on: April 19, 2007, 08:22:02 PM »
      have you made sure the ICS is enabled on both computers? have you tried to system restore to an earlier date to fix the problem?

      unlovedwarrior

      Actually I don't think I have.

      I just enabled ICS on my comp and it worked, now on this comp (host) i tried on both connections....same message. Reeeally frustrating.

      unlovedwarrior



        Guru

      • someday this name will be known
      • Thanked: 13
        Re: ICS Trouble
        « Reply #4 on: April 19, 2007, 11:42:54 PM »
        did you try restore yet??

        kenny87

        • Guest
        Re: ICS Trouble
        « Reply #5 on: April 22, 2007, 01:20:57 AM »
        Yeh it didn't work though.

        BUT...

        Good news, it's fixed. I'm typing this on my computer :)

        The service "Windows Firewall/Internet Connection Sharing" was somehow deleted. I downloaded it and added it to the registry and all is well :)

        Thanks for trying guys.

        unlovedwarrior



          Guru

        • someday this name will be known
        • Thanked: 13
          Re: ICS Trouble
          « Reply #6 on: April 22, 2007, 05:57:11 AM »
          no problem thnx for posting your fix so that others maybe be able to use it