Welcome guest. Before posting on our computer help forum, you must register. Click here it's easy and free.

Author Topic: weird intranet connectivity  (Read 3353 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

acana007

    Topic Starter


    Greenhorn

    weird intranet connectivity
    « on: May 14, 2008, 12:27:45 PM »
    heres my problem. i have 2 computers hooked up into a router a dlink DI-524. this works fine i can connect my wii and it still works fine. however when i try to connect my machine via cat5E cable it causes every computer to start losing their connections then its limited connections then the get the full connections then it repeats  none, limited, full, to none.


    but this stops as soon as i unplug my computer from the router  please help

    brett74



      Apprentice

      Thanked: 2
      Re: weird intranet connectivity
      « Reply #1 on: May 14, 2008, 04:56:01 PM »
      we need the specs of the computers please. Also the router specs please

      Carbon Dudeoxide

      • Global Moderator

      • Mastermind
      • Thanked: 168
        • Yes
        • Yes
        • Yes
      • Certifications: List
      • Experience: Guru
      • OS: Mac OS
      Re: weird intranet connectivity
      « Reply #2 on: May 14, 2008, 09:22:24 PM »
      You're not torrenting are you?

      Aegis



        Expert

        Thanked: 67
        • Yes
        • Yes
        • Brian's Mess Of A Web Page
      • Experience: Experienced
      • OS: Windows 10
      Re: weird intranet connectivity
      « Reply #3 on: May 14, 2008, 10:14:45 PM »
      Do you mean that you can connect everything wirelessly, and it's fine?


      "For you, a thousand times over." - "The Kite Runner"

      acana007

        Topic Starter


        Greenhorn

        Re: weird intranet connectivity
        « Reply #4 on: May 14, 2008, 10:49:50 PM »
        Do you mean that you can connect everything wirelessly, and it's fine?

        no i cannot connect wirelessly.  no i am not torrent  i do not believe in torrents and or any other p2p software.

        1 machine is an hp laptop running  vista  amd64 2ghz
        2 machine is an clone using genuine xp home     p4 2 ghz
        3 my machine is a P3 866 1 GB ram 1TB hdd dual boot with ubuntu and xp pro

        dlink is a di 524

        Aegis



          Expert

          Thanked: 67
          • Yes
          • Yes
          • Brian's Mess Of A Web Page
        • Experience: Experienced
        • OS: Windows 10
        Re: weird intranet connectivity
        « Reply #5 on: May 15, 2008, 12:25:58 AM »
        Then I don't get what you mean when you say everything is fine on the router, but when you try to connect via cat5 cable, you lose connectivity.  Are you attempting a peer to peer connection?


        "For you, a thousand times over." - "The Kite Runner"

        acana007

          Topic Starter


          Greenhorn

          Re: weird intranet connectivity
          « Reply #6 on: May 15, 2008, 03:21:26 AM »
          no i am not attempting a p2p  i am just plugging in my machine to get internet but when i do that it disconnects goes to limited to connected and does that all over agian  but it does that to all of my computers but is fine when my machine is unplugged but it only happens when i plug in my machine when i try a different machine it doesn't do that. also my firmware is to date