Welcome guest. Before posting on our computer help forum, you must register. Click here it's easy and free.

Author Topic: just wondering  (Read 13095 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Broni


    Mastermind
  • Kraków my love :)
  • Thanked: 614
    • Computer Help Forum
  • Computer: Specs
  • Experience: Experienced
  • OS: Windows 8
Re: just wondering
« Reply #30 on: February 03, 2009, 06:24:26 PM »
Next step.
I want you to wire your computer to the router, and run the tests again.

Just to save you some time in waiting for my next reply...
If after wiring, the speed gets better, let me know, and do NOT follow instructions listed below.
If after wiring, the speed is about the same....

Turn off computer. Disconnect router, and modem from power source for 30 seconds.
Power them back on.
Restart computer.

If that doesn't work, bypass router, and connect computer straight to the modem.

If that doesn't work...
Go Start>Run (Start search in Vista), type in:
cmd
Click OK (in Vista, while holding CTRL, and SHIFT, press Enter).

In Command Prompt window, type in following commands, and hit Enter after each one:
ipconfig /flushdns
ipconfig /registerdns
ipconfig /release
ipconfig /renew


Restart computer.

If that doesn't work...
Go Start>Run (Start search in Vista), type in:
cmd
Click OK (in Vista, while holding CTRL, and SHIFT, press Enter).

At Command Prompt, type in:
netsh int ip reset reset.log
Hit Enter.
Type in:
netsh winsock reset catalog
Hit Enter.

Restart computer.


If that doesn't work...
Download, install, and run WinSockFix: http://www.softpedia.com/get/Tweak/Network-Tweak/WinSockFix.shtml
Restart computer, and check again.

TiMes

    Topic Starter


    Rookie

    Re: just wondering
    « Reply #31 on: February 03, 2009, 07:40:14 PM »
    did all of these steps, step one made it so i could not connect back to the net on this pc unless i did a repair on the network connection, all others just reset my connection.

    im still getting very slow net speeds, almost slower than 56k ... my wifes laptop is running way faster than mine, she wanted to test out her speed on that site, an hers was 4799 kb/s dl over 499 kb/s upload im wondering if its my network card? should i try taking it out an replugging it in to see if that could be the problem?

    Broni


      Mastermind
    • Kraków my love :)
    • Thanked: 614
      • Computer Help Forum
    • Computer: Specs
    • Experience: Experienced
    • OS: Windows 8
    Re: just wondering
    « Reply #32 on: February 03, 2009, 07:45:50 PM »
    Oh, is it external network card?
    Can you try wife's card, if she has any?
    Try to reinstall card driver.

    TiMes

      Topic Starter


      Rookie

      Re: just wondering
      « Reply #33 on: February 03, 2009, 09:08:22 PM »
      atm my net runs faster on IE compared to firefox, what i did was i changed the location of my wireless network card i had 2 spots for it, its still a bit laggy but a bit faster than before.

      cant use wifes card, hers is a laptop im on pc, i dont think you can switch cards can you? hers is internal i believe

      i dont have the cd to reinstall my card driver

      Broni


        Mastermind
      • Kraków my love :)
      • Thanked: 614
        • Computer Help Forum
      • Computer: Specs
      • Experience: Experienced
      • OS: Windows 8
      Re: just wondering
      « Reply #34 on: February 03, 2009, 09:16:15 PM »
      There is a good chance, you may simply need new card, but before we go there...
      Quote
      i dont have the cd to reinstall my card driver
      What computer brand, and model?

      TiMes

        Topic Starter


        Rookie

        Re: just wondering
        « Reply #35 on: February 03, 2009, 09:27:12 PM »
        Gigabyte GN-WP01GS PCI WLAN Card(Turbo) #2
        Linksys Wireless if you need anymore info from it, you will have to wait until tomorrow morning so i can use the wifes laptop to use the net with while i remove the card an write down the extra info for you

        Broni


          Mastermind
        • Kraków my love :)
        • Thanked: 614
          • Computer Help Forum
        • Computer: Specs
        • Experience: Experienced
        • OS: Windows 8
        Re: just wondering
        « Reply #36 on: February 03, 2009, 09:54:28 PM »
        No need.
        Here is your driver: http://www.gigabyte.com.tw/Support/Communication/Driver_DownloadFile.aspx?FileType=Driver&FileID=3912
        Uninstall current driver before installing new one.

        TiMes

          Topic Starter


          Rookie

          Re: just wondering
          « Reply #37 on: February 04, 2009, 08:59:05 AM »
          cant download it -.- i get to 3% an net crashes

          Broni


            Mastermind
          • Kraków my love :)
          • Thanked: 614
            • Computer Help Forum
          • Computer: Specs
          • Experience: Experienced
          • OS: Windows 8
          Re: just wondering
          « Reply #38 on: February 04, 2009, 09:42:10 AM »
          Did you try IE?

          TiMes

            Topic Starter


            Rookie

            Re: just wondering
            « Reply #39 on: February 04, 2009, 10:56:15 AM »
            i started it when i posted last, its downloading @ 400 bytes per second ... lol i downloaded with my laptop in under 1min but wasnt able to transfer the file to my main pc, whenever i sent it would crash the net :S

            its been downloading for some time now, its @ 70%

            TiMes

              Topic Starter


              Rookie

              Re: just wondering
              « Reply #40 on: February 04, 2009, 12:35:04 PM »
              finally got the file, seems to be running a lot better now thanks so much :D now i just hope it stays fast haha
              anything else i should do to make my net+system run better?

              Broni


                Mastermind
              • Kraków my love :)
              • Thanked: 614
                • Computer Help Forum
              • Computer: Specs
              • Experience: Experienced
              • OS: Windows 8
              Re: just wondering
              « Reply #41 on: February 04, 2009, 05:50:12 PM »
              I'm glad, things are better :)
              What are the speed test results now?
              I guess, we did everything, we could, short of replacing network card.

              TiMes

                Topic Starter


                Rookie

                Re: just wondering
                « Reply #42 on: February 04, 2009, 06:37:08 PM »
                my net seems to be really really slow once again lol i rebooted an under my connection its reading this:


                36MB/s
                Packets Sent: 2045
                Packets Received: 382
                its no longer even flashing an it took about 30 min just to load this page :S
                any idea why?

                Broni


                  Mastermind
                • Kraków my love :)
                • Thanked: 614
                  • Computer Help Forum
                • Computer: Specs
                • Experience: Experienced
                • OS: Windows 8
                Re: just wondering
                « Reply #43 on: February 04, 2009, 06:46:28 PM »
                Well, time for a new card, I suppose.

                TiMes

                  Topic Starter


                  Rookie

                  Re: just wondering
                  « Reply #44 on: February 04, 2009, 07:38:39 PM »
                  idk if this matters at all but i was messing around in my start menu and i found this:

                  gigabyte wireless network adapters
                  with 2 inside

                  GN-WP01GS Soft AP
                  &
                  Gigabyte Wireless G-Adapter

                  i turned off my program that was running, im assuming it was the second one listed, an i turned on GN-WP01GS and i reloaded the speedtest.net here is the results:

                  483 KB/s Download
                  373KB/s upload
                  15MS Ping

                  i cant even load up the speedtest under the second adapter could it be faulty?